Over mij

Suzan Hoeksma
Beeldrekencoach

Ik ben Suzan Hoeksma-Rauwerda en al 20 jaar docent wiskunde op een school voor voortgezet onderwijs. De laatste jaren werk ik bovendien als rekencoördinator/rekenspecialist. Ik merk echter dat ik in een klas niet altijd de persoonlijke begeleiding kan geven die ik wil geven.

Begeleiden met geduld en aandacht: dat was voor mij de belangrijkste reden om Beeldrekencoach op te zetten. Ik wil graag bijdragen aan het zelfvertrouwen dat leerlingen dreigen te verliezen wanneer zij vastlopen op school.

Om leerlingen met dyslexie, dyscalculie en leerproblemen te kunnen begeleiden volgde ik de opleiding remedial teacher. Daarnaast wilde ik leerlingen met beelddenk- en faalangstproblemen kunnen helpen. Dat deed ik via opleidingen bij Beeld en Brein.

Gaandeweg raakte ik geïnteresseerd in de behandeling van visuele disfunctie: onzichtbare belemmering bij lees-, spellings- en concentratieproblemen. Ik ben de opleiding Visuele screening en training gaan volgen om visuele disfunctie vast te kunnen stellen. Om de samenwerking van de ogen te verbeteren, bied ik bovendien begeleiding aan in de vorm van bewegend leren op de trampoline (Into bounce).

Sinds juni 2020 ben ik coach van de Kernvisiemethode. De links georiënteerde leerstijl waarbij volgens een vast patroon wordt geleerd, werkt niet voor iedereen. Sommige leerlingen lopen vast op school omdat zij beter leren door verbanden te leggen en vanuit het grote geheel te denken: de rechts georiënteerde leerstijl. De Kernvisiemethode sluit hier naadloos bij aan.

In maart 2021 heb ik de opleiding tot psychomotorisch leer-en gedragsspecialist bij Breincentrum afgerond. Ook hier kijk ik naar de onderlinge samenwerking van de ogen. Deze opleiding is voor mij een verbreding van de opleiding die ik eerder volgde bij Beeld en Brein.

Een specifieke rekenmethode die ik gebruik is JaMaRa. Hiermee kan ieder kind leren rekenen. Voor leerlingen met lees-/spellingsmoeilijkheden werk ik graag met Taal in Blokjes, een methode die uitgaat van de klank van de Nederlandse taal.

Heeft u vragen? Bel of mail gerust. U kunt mijn contactgegevens vinden onder het kopje ‘Contact’ in het hoofdmenu.